Biserica Neagră- Brașov

În Piața Sfatului din Brașov se înalță un monument al credinței și perseverenței, construit vreme de aproape un secol de meșteri locali și străini. Deși numele său original a fost Biserica Sfânta Maria, toți îi spun Biserica Neagră, în urma incendiului prin care a trecut în 1689, incendiu care i-a diminuat din înfățișarea gotică, oferindu-i, după reconstrucție, un aspect cu influențe baroc.

Bijuterie arhitecturală, Biserica Neagră se face remarcată în întreg sud-estul Europei prin mai multe lucruri pe care le ascunde cu modestie în interiorul său. Turnul său adăpostește cel mai mare clopot din România, și unul dintre cele mai mari din Europa, de 6.300 de kilograme. În interior, vizitatorii pot admira orga mecanică Buchholtz, cea mai mare orgă funcțională din Europa de Sud-Est, cu 3993 de tuburi și 76 de registre, dar și cea mai mare colecție de covoare anatoliene din sud-estul Europei.

Peste 300.000 de turiști aleg să treacă anual pragul Bisericii Negre – cel mai mare lăcaș de cult în stil gotic din Europa de Sud-Est, cu o capacitate de 5.000 de persoane.

Dacă vă doriți să admirați construcția impunătoare de 90 de metri lungime și 37 de metri înălțime și să vă reculegeți în interiorul său, o puteți face de marți până sâmbătă, între 10:00-19:00 sau 10:00-16:00, în timpul programului de vară și, respective de iarnă, sau între 12:00-19:00, implicit 12:00 – 16:00 în zilele de duminică.

Prețul de intrare este de 10 RON pentru adulți, 6 RON – pentru studenți și 3 RON – pentru elevi. În anumite zile, în Biserica Neagră se țin și concerte de orgă.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.